Starostlivosť o TVOJ LES

1. Nájdi mu SPRÁVNE MIESTO

Nie na priamom slnku (určite nie parapet, nie v prievane, ďalej od radiátorov ). Ideálne 1,5-3m od okna. Paprade, brečtany, sukulenty potrebujú menej svetla. Tropické rastliny a bonsaie viac svetla (ak sa ťahá hore, stráca listy, potrebuje viac svetla).

2. VODA- kedy polievať, kedy nie

Ak máš zatvorený TVOJ LES, je už podliaty, voda v ňom cirkuluje sama, dodáva rastlinkám potrebnú vlahu. Prvé dni nepotrebuje dopĺňať vodu. Voda z pohára nemá kde ujsť. Ak sa zbiera vodná para na skle otvor TVOJ LES na 15 minút a opäť zatvor. Najlepšia kontrolka je mach. Ak je mach zelený, vlhký a rastlinky opadajú – otvor pohár na pár hodín. Ak mach mení farbu, prípadne schne- podlej TVOJ LES destilovanou prip. Filtrovanou, prevarenou vodou. Po podliatí nechaj TVOJ LES 2 dni otvorený. Nezabudni, časom si TVOJ LES ustáli, ureguluje a vytvorí vyhovujúce prostredie a podmienky a bude ho treba poliať len raz za pár týždňov. Nelej vodu priamo na mach, nemá to rád. Vodu lej ku rastlinkám malým pohárikom prípadne rozprašovačom. mach potrebuje len svetlo a vlhko. Ak máš prípadne chceš mať otvorený TVOJ LES stačí raz týždenne poliať troškou destilovanej vody, nie veľa. Aj tento pohár ma vytvorenú drenáž aby sa predišlo preliatiu.

3. Vetranie Na začiatku častejšie, TVOJ LES sa musí aklimatizovať.

Zmena teploty a prostredia aj naňho vplýva, môže sa rosiť prvé 2 dni. Ak po 2 dňoch para nezmizne otvor ho na 15 minút a opäť zavri. Ak sa zbiera rosa na pohári opäť trošku nechaj vyvetrať nech sa zmení vlhkosť a vzduch. Neskôr stačí otvárať cca 2x za týždeň prípadne menej podľa potreby.

4. Strihanie rastlín

Keďže to je naozaj malý les v pohári, aj tieto rastlinky rastú, menia sa. Častejším polievaním dostávajú viac minerálov a rastú rýchlejšie. Podľa seba môžeš jednotlivé rastlinky zostrihať a po ostrihaní doplň vodu. Jednoduché však ? Stačí len sledovať. Každý jeden TVOJ LES má vlastný Ekosystém. Stačí sa mu len prizerať sledovať ho a všetko pochopíš. V prípade otázok nás neváhaj kontaktovať.